Жоба аясында музейдің экспозициялық залында аудандық ардагерлер кеңесі өкілдерінің қатысуымен Қазақ ұлттық өнімі-құрт дайындау бойынша шеберлік сыныбы өтті.
Құрт-қазақтардың көшпелі өмірінде ұрпақтан-ұрпаққа жалғасып келе жатқан ең көне өнімдердің бірі. Қазақ халқы үшін құрт жай ғана тамақ емес, күнделікті өмірдің маңызды элементі болды. Көшпенділер оны жоғары тағамдық құндылығы, сақтаудың қарапайымдылығы және ұзақ сақтау мерзімі үшін бағалады. Бұл өнімді ұзақ сапарларда өзіңізбен бірге алып жүруге болады, өйткені ол көптеген айлар бойы бұзылмады, бұл оны саяхаттауға және ұзақ қозғалуға тамаша тағамға айналдырды. Құрт қазақ мәдениетінің символы бола отырып, түрлі салт-дәстүрлер мен мерекелерде де қолданылған. Ол мерекелерде, үйлену тойларында және басқа да маңызды іс-шараларда ем ретінде ұсынылды.